De zilverschat van het Begijnhof

BB_cover_de zilverschatHet Sint-Alexiusbegijnhof in Dendermonde is een oase van rust in het drukke stadscentrum van Dendermonde. Deze unieke locatie staat sinds 1998 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De Stad Dendermonde (Stedelijke Musea en de cultuurbeleidscoördinator) ontwikkelde samen met de Erfgoedcel Land van Dendermonde een tweedelig educatief erfgoedpakket voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bedoeling is kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met het dagelijks bestaan op deze unieke locatie en hen de geschiedenis ervan bij te brengen.

Een prachtig geïllustreerd prentenboek De zilverschat van het Begijnhof vertelt het relaas van Langster, een kat die al sinds jaar en dag op het begijnhof woont. Hij moet zich ontfermen over nieuwkomer Wilgvacht en haar wegwijs maken in het leven op het begijnhof en de gewoonten van de bewoners. Langster wordt verliefd op zijn protegee, maar ontdekt dat ze een geheim met zich meedraagt…

Het verhaal vormt het uitgangspunt voor de zoektocht naar de mysterieuze zilverschat van de laatste grootjuffrouw. Aan de hand van een grondplan en steekkaarten met vragen, kunnen kinderen letters verzamelen voor het codewoord waarmee ze de kluis van de zilverschat kunnen kraken. Wie hierin slaagt, krijgt een eigen kleine zilverschat!4256_-1_800_FSImage_0_medaillon_def

Het boek De Zilverschat van het Begijnhof en de bijhorende zoektocht zijn te verkrijgen bij de Stedelijke Musea Dendermonde en de stedelijke dienst toerisme. Het educatieve erfgoedpakket is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Info en contact:
Stedelijke Musea Dendermonde (secretariaat)
musea@dendermonde.be
052 21 30 18
€ 7 / € 5 (vrijetijdspas)