Volksverhalenroutes

Erfgoedcel Land van Dendermonde heeft drie volksverhalenroutes uitgewerkt die dwars doorheen het Land van Dendermonde kronkelen:

  1. Volksverhalenroute ‘Over duivels en reuzen’ (Laarne – Wetteren – Wichelen 40 km)
  2. Volksverhalenroute ‘Over katten en geesten’ (Buggenhout – Dendermonde – Hamme – Lebbeke 52 km)
  3. Volksverhalenroute ‘Over rovers en kabouters’ (Berlare – Wichelen – Zele 43 km)

Langsheen de routes kan je luisteren naar regionale volksverhalen via de ErfgoedApp. Het enige wat je nodig hebt, is een fiets en een smartphone (met internetverbinding)!

De erfgoedcel heeft de routes in drie mooie fietskaarten gegoten die gratis te verkrijgen zijn in de bibliotheken en gemeentehuizen (toeristische dienst en/of cultuurdienst) van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. De fietskaarten zijn ook op te halen bij de erfgoedcel (Nijverheidsstraat 3, 9200 Dendermonde – graag een seintje vooraf via 052 25 03 40 of info@egclandvandendermonde.be). Of je kan ze downloaden door op de routes hierboven te klikken! Veel fiets- en luistergenot!

Hierbij nog twee tips voor een optimale fiets- en luisterervaring:

  1. Als je telefoon in slaapstand gaat, ontvang je geen melding meer in de buurt van een verhaallocatie. Pas de instellingen op je telefoon aan zodat hij zich niet automatisch vergrendelt. 
  2. Wil je jouw batterij liever sparen? Volg mee op het fietskaartje. Kom je in de buurt van een verhaallocatie, open dan de app. Klik op het kaarticoontje en vervolgens op het verhaalnummer dat je wil beluisteren.