23 april – Hof van (h)Eden: lancering educatief pakket Begijnhof

Op zaterdag 23 april 2016 stellen we ‘De Zilverschat van het Begijnhof’, een educatief erfgoedpakket (boek en zoektocht) officieel voor. Het verhaal vertelt over de zoektocht van de katten Langster en Wilgvacht naar een geheime code om de brandkast met de zilverschat van de laatste grootjuffrouw van het begijnhof te kraken. Jij kan ze helpen met hun speurwerk. Het voortbestaan van het Sint-Alexisubegijnhof is in gevaar! Wij nodigen je uit om je onder te dompelen in de rituelen van het vroegere begijnenleven. Kom genieten van muziek, een museumdiner en een eigenwijs koorconcert!

Begijnhofmuseum (Sint-Alexiusbegijnhof)

  • 16 u. – 18 u.  Individueel of onder begeleiding uittesten van het spel ‘De zilverschat van het begijnhof’
  • 18 u. – 20 u. Internationale ‘potluck’ (hapjes) met muziek van ‘recyclagemuzikanten’ Rosita & Herman Dewit (i.s.m. Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde vzw en Inburgering Oost-Vlaanderen)
  • In het Begijnhofmuseum is de zilverschat uitzonderlijk te bezichtigen!

 

Zaal Belgica Bis (Kerkstraat 115, 9200 Dendermonde)

  • 20 u. Voorstelling educatieve erfgoedpakket ‘De zilverschat van het begijnhof’
  • 20.15 u. koorconcert  door een gelegenheidskoor met zangers uit de Dendermondse koren o.l.v. Lorenz Meulebroek

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de voorstelling van het educatief erfgoedpakket en het aansluitende koorconcert dient u wel op voorhand te reserveren via www.ccbelgica.be.

Het educatieve erfgoedpakket De zilverschat van het begijnhof, alsook het project Begijnhof: Hof van (h)eden kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen de Erfgoedcel Land van Dendermonde, de stedelijke musea en de cultuurbeleidscoördinator. Het educatief pakket (boek inclusief grondplan en zoekkaarten) worden te koop aangeboden in de stedelijke musea en op de dienst toerisme (7 EUR/ 5 EUR op vertoon van vrijetijdspas).

Delen via:

Gerelateerde berichten