Aandacht voor religieus erfgoed Sint-Amanduskerk Opdorp

Religieus Erfgoed Sint-Amanduskerk Opdorp

Door de nota van Minister Bourgeois staat het kerklandschap voor grote uitdagingen. Maar ook los daarvan hebben heel wat kerkfabrieken vragen over hun roerende kerkcollectie (zowel liturgische voorwerpen als archief).

De Erfgoedcel Land van Dendermonde probeert kerkfabrieken te helpen. Voor het inventariseren, waarderen en herbestemmen werkt ze als partner samen met de Provincie Oost-Vlaanderen (Bert Van der Veken, consulent religieus erfgoed Provincie Oost-Vlaanderen).

Zo ondersteunen beide de Kerkfabriek van de Sint-Amandusparochie in Opdorp bij de verhuis en herbestemming van de collectie die door de verkoop van de pastorij een nieuw onderdak moet vinden. Sinds midden augustus 2015 is de collectie tijdelijk ondergebracht in het transitdepot van de Provincie Oost-Vlaanderen in Ename. Na quarantaine en een behandeling in de anoxiekamer (zuurstofarme ruimte om ongedierte te doden), kan het inventarisatie- en waarderingstraject starten.

Zit jij met vragen rond het religieuze roerend erfgoed van jouw kerk? Neem dan zeker contact op met Stefanie Audenaert via mail of 052 25 03 40.

 

Delen via:

Gerelateerde berichten