De intergemeentelijke archivaris ploegt voort…Update mei

In Laarne maakte Frauke samen met de vrijwilligers de voorbije jaren stilaan plaats in het archiefdepot voor het te bewaren archief. Samen met de vrijwilligers bereidde ze de verhuisdag voor door de verzameling van wetgevingsboeken zijn (hopelijk) definitieve plaats te geven en de planken af te stoffen. Vervolgens was het moment aangebroken waarop de archiefblokken van de gemeentelijke diensten elk hun plaats kregen toegewezen in het depot. Nu alles op zijn plaats staat, kan Frauke intensief aan de slag met richtlijnen omtrent overdrachten en selectie.

GovPub heeft als ambitie om het bezit van gedrukte seriële overheidspublicaties in kaart te brengen als waardevol cultureel erfgoed. Archieven en bibliotheken die partner zijn in GovPub geven aan welke publicaties ze willen afstoten en welke ze op lange termijn willen bewaren. Frauke werkte verder aan de opmaak van een workflow voor een erfgoedcel/intergemeentelijk archivaris die zou meewerken aan GovPub.

Door de integratie gemeente-OCMW die vanaf januari 2019 in werking treedt, komen identieke diensten van beide besturen samen (bijv. personeelsdiensten komen samen te zitten in één bureau). Om deze verhuis in goede banen te leiden organiseert Frauke in Buggenhout een workshop voor gemeente- en OCMW-personeel waarbij praktische tips en richtlijnen worden meegegeven.

Delen via:

Gerelateerde berichten