De intergemeentelijke archivaris ploegt voort… Update oktober

In Hamme brachten de uitvoeringsdiensten o.l.v. de intergemeentelijke archivaris opnieuw 215 dozen weg met vertrouwelijke documenten. Deze worden binnenkort vernietigd volgens een veilige procedure. Het depot van de diensten HR en Secretariaat ziet er bijgevolg veel overzichtelijker uit.

In Lebbeke bevonden zich nog enkele dossiers uit het gemeentehuis die waren aangetast door schimmel. De archivaris bracht deze naar het erfgoedcentrum in Ename. Daar worden ze een maand opgeborgen in een diepvries om vervolgens behandeld te worden. In december staan ze weer netjes op hun plaats in het archiefdepot te Lebbeke.

Het archief van de brandweer in Wichelen is ondertussen getrieerd. De permanent te bewaren stukken krijgen een zuurvrije verpakking en worden opgenomen in een inventaris. Daarnaast zijn er de te vernietigen stukken en de stukken die op korte termijn in aanmerking komen voor vernietiging.

De Vrijetijds-diensten in Zele leggen de laatste loodjes aan de opmaak van een nieuwe mappenstructuur. Momenteel worden de toegangsrechten vastgelegd zodat ICT in december alles kan uitrollen.

Delen via:

Gerelateerde berichten