De intergemeentelijke archivaris: update februari

De intergemeentelijke archivaris werkt momenteel aan de planning van enkele workshops en overlegmomenten, zowel met de lokale archiefverantwoordelijken als met de vrijwilligers.

De workshops staan in het teken van interne overdrachten: het overbrengen van archief dat niet langer een administratieve waarde heeft naar de archiefdepots. Tijdens de workshop krijgen de gemeentelijke diensten te horen hoe ze dit het best aanpakken.

Het overleg met de archiefverantwoordelijken vindt 2 keer per jaar plaats en is essentieel om vinger aan de pols te houden. Hieruit komen vaak enkele concrete vragen en oplossingen naar voor!

De vrijwilligers in Wichelen hadden een eerste overleg met de milieuambtenaar om te leren hoe een milieuvergunning eruit ziet. Dit is tevens de start van het scanningsproject van deze vergunningen.
In Buggenhout en Zele werken de vrijwilligers tegen kruissnelheid verder aan het herordenen van respectievelijk de milieu- en bouwvergunningen.
De vrijwilligers in Laarne hebben het schonen van archief intussen helemaal onder de knie.

Zo blijkt alweer dat de samenwerking met al deze mensen, zowel vrijwilligers als archiefverantwoordelijken, ervoor zorgt dat tal van projecten worden opgestart én afgewerkt!

Delen via:

Gerelateerde berichten