Dijk92 fotoshoot met archivaris Liese

 

 

Sinds dit jaar is archivaris Liese niet langer werkzaam onder de Erfgoedcel, maar functioneert ze als een aparte eenmans-archiefdienst onder het intergemeentelijk samenwerkingsverband Dijk92. In het verlengde van de uitwerking van een nieuwe huisstijl met eigen logo (Dijk92-Archief) en de nieuwe website, wou Liese de intergemeentelijke archiefwerking in de gemeenten in de kijker te zetten. Om een algemene indruk van de archiefruimtes te bekomen en om de vrijwilligers- en archiefwerking in beeld te brengen, werd een beroep gedaan op een regionale fotograaf. Door de grote hoeveelheid archiefruimtes in de zes gemeenten en om alles praktisch haalbaar te maken in één dag, besliste Liese in samenspraak met de fotografe en de gemeenten om een selectie van de meest geschikte archiefruimtes met de beste lichtinval te maken.

Maandag 23 augustus was het eindelijk zover: archivaris Liese vertrok samen met fotografe Astrid Delmeulle op ronde om haar werking in de kijker te zetten. Met een strakke planning, een gezonde portie enthousiasme en een aantal attributen, waaronder stofjas en veiligheidsbril trokken ze langs Laarne, Zele, Buggenhout en Lebbeke om de archiefruimtes, een aantal archiefstukken en de vrijwilligers op beeld te zetten.

Hier alvast een kleine preview:
8:30 uur: start in de archiefruimte in het gemeentehuis van Laarne met vrijwilligster Rita.

 

10 uur: samenkomst in de kelder van het gemeentehuis van Zele met vrijwilligersteam André, Agnes, Kristin en Tatyana. Ook Sylvia van team omgeving was van de partij.

13:30 uur: na een korte middagpauze trokken Liese en Astrid naar Buggenhout om de archiefruimte in het gemeentehuis in beeld te brengen. Collega Maiken van het onthaalteam was Chinese vrijwilliger en poseerde met stofjas tussen de rolrekken.

16 uur: de gemeente Lebbeke stond als laatste op de planning. Hier lag de focus voornamelijk op de registers van de dienst burgerzaken. Verder werden er ook nog een aantal portretfoto’s van de archivaris voor op de website genomen.

Benieuwd naar de volledige selectie foto’s? Hou dan zeker de lancering van de nieuwe website van Dijk92 in het oog. Of informeer je bij de archiefdienst van de bovengenoemde gemeentes en kom gewoon eens langs wanneer Liese in het gemeentearchief aanwezig is.

 

 

Delen via:

Gerelateerde berichten