Een activiteit organiseren voor Erfgoeddag 2016?

Erfgoeddag 2016

Denk jij er aan om samen met jouw museum, school, kerkfabriek, heemkring of andere vereniging een activiteit te organiseren voor Erfgoeddag 2016? Neem dan zeker contact op met de Erfgoedcel Land van Dendermonde om te kijken waar wij jou ondersteuning kunnen bieden!

Erfgoedzondag 24 april 2016 draait om rituelen. Dit lijkt op het eerste zicht een eenvoudig thema. Iedereen kan er zich wel iets bij voorstellen. Volgens Wikipedia is een ritueel anno 2015 ‘een opeenvolging van handelingen in een bepaalde volgorde en op een welbepaalde plaats’. Een ritueel is in de eerste instantie een proces met een herkenbaar patroon en onlosmakelijk met cultuur verbonden.
Rituelen zijn bijvoorbeeld nooit ver weg bij de religieuze beleving. Heel wat voorwerpen in de collecties van kerken verwijzen ernaar. Zeker voor kerken die met sluiten zijn bedreigd, kan Erfgoeddag een mooie gelegenheid zijn om dit erfgoed nog eens te tonen. Maar het thema kan uiteraard ook anders ingevuld worden. Tips hiervoor vind je in de inspiratiebrochure.

De Erfgoedcel Land van Dendermonde organiseert zelf geen activiteit voor Erfgoeddag 2016. Ze wil zich liever actief inzetten om organisatoren te ondersteunen op verschillende manieren: promotioneel, inhoudelijk en financieel (enkel via projectsubsidies). Neem dus zeker contact op en dan kijken we samen hoe we jou verder kunnen helpen!

Contactpersoon: Stefanie Audenaert
052 25 03 42 – 0471 21 77 27
stefanie@egclandvandendermonde.be

Delen via:

Gerelateerde berichten