Gezocht: erfgoedliefhebber met passie voor literatuur

 

Word vrijwilliger en help met de inventarisatie van de bibliotheek van de Sint-Pieters- en Paulusabdij van Dendermonde.

Waarom?
Tot nu toe ontsluiten enkel papieren fiches de bibliotheek van de abdij. Om de collectie toegankelijker te maken, wil de abdij haar fiches digitaliseren. Met meer dan 80.000 titels is dit een opdracht die de abdij niet alleen kan volbrengen.

Wie zijn we?
Erfgoedcel Land van Dendermonde brengt het cultureel erfgoed in het Land van Dendermonde in kaart en maakt het zichtbaar voor het grote publiek. We zoeken vijf boekenliefhebbers die zich liefst een jaar of langer voor dit project willen engageren.

Wat bieden we?
– Leer de abdij en haar geschiedenis beter kennen
– Maak de inventarisatie van een collectie van dichtbij mee
– Werk min. één dag per week ter plaatse of van thuis uit
– Mooie ontmoetingen tussen mensen met een passie voor erfgoed
– Noch de erfgoedcel, noch de abdij beschikken over de middelen om een vrijwilligersvergoeding te geven. Maar we leggen onze vrijwilligers graag in de watten. Ken je de Tripel Abdijbier Dendermonde al?

Praktisch
Ben je nog steeds aan het lezen? Lijkt dit misschien iets voor jou? Twijfel dan niet! Mail ten laatste op 12 oktober naar info@egclandvandendermonde.be en beschrijf kort jezelf en je motivatie.

De erfgoedcel wil iedereen gelijke kansen geven. De selectie zal gebeuren op basis van jouw motivatie, de beoogde diversiteit binnen de groep en de duur en de regelmaat van het engagement dat je wil aangaan.

Mocht je vragen hebben, kan je die altijd stellen via info@egclandvandendermonde.be of 052 25 03 41.

Misschien tot later,
het team van Erfgoedcel Land van Dendermonde

Delen via:

Gerelateerde berichten