Intergemeentelijke archivaris Liese geeft een update

Ook in de maand april bepaalde het corona-virus de algemene tendens: telewerk bleef de standaard, waardoor de intergemeentelijke archivaris nog steeds aan huis gekluisterd was. Voor de verandering eens een vaste werkplaats hebben, leek in het begin nog een fijne afwisseling. Eindelijk tijd om de administratieve achterstand weg te werken en alvast wat voorbereidend werk te verrichten. En bovenal: geen dagelijks gesleur met laptop en andere materialen!

April stond dan ook in het teken van de verwezenlijking van de actiepunten uit het actieplan en het jaarverslag van de intergemeentelijke archiefwerking. Om een overzicht te behouden, werd per gemeente een lijst van de reeds verwezenlijkte, de op te volgen en de te verwezenlijken actiepunten opgesteld. Aan de hand daarvan kon dan al voorbereidend werk verricht worden, met onder meer de uitwerking van procedures, actieplannen en richtlijnen.

Toch is er ook het gemis naar de afwisseling van het intergemeentelijk werken en blijft het archiefwerk ter plaatse liggen. In mei zou de archivaris daarom graag terug gedeeltelijk aan de slag gaan in de gemeenten om daar de achterstand weg te werken. Het merendeel van de archiefruimtes moet namelijk nog verder inhoudelijk in kaart gebracht en geselecteerd worden. Een perfect werkje om alleen en met respect voor de nodige afstand uit te voeren. Maar, eerst de nieuwe maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad nog even afwachten! Gelukkig bleef collega Floor gewoon op post en was het de afgelopen weken mooi weer, zodat er af en toe ook eens buiten gewerkt kon worden.

Delen via:

Gerelateerde berichten