Intergemeentelijke archivaris update april

De intergemeentelijke archivaris werkte de voorbije maand aan de organisatie van Erfgoeddag. In de 6 gemeenten van haar werkingsgebied staan op zondag 23 april de deuren open van de archiefdepots. Met het thema ‘Zorg’ in het achterhoofd toont zij samen met de vrijwilligers rond welke projecten de gemeenten werk(t)en, zowel met de gemeentelijke diensten als met de vrijwilligers. Daarnaast krijg je, aan de hand van enkele concrete voorbeelden, een zicht op de diverse manieren waarop je zorg kan dragen voor (gemeente)archief.

Tijdens een uitstap naar Dendermonde eind maart bracht Frauke de vrijwilligers samen die actief zijn in de diverse gemeentearchieven. De stadsarchivaris Véronique Bonkoffsky en archiefmedewerker Thomas Verwaeren gaven toelichting bij de leeszaal, de vrijwilligerswerking, de toekomstige scan-ruimte en de inrichting en inhoud van het archiefdepot.

Bij een hapje en drankje leerden de vrijwilligers elkaar beter kennen, alsook de vele projecten waarmee zij aan de slag zijn gegaan in hun eigen gemeenten. Voor herhaling vatbaar!

Delen via:

Gerelateerde berichten