Intergemeentelijke archivaris update januari

Intergemeentelijke archivaris

2017 belooft een goed gevuld jaar te worden!

Op het programma staan onder meer Erfgoeddag, een inspiratiedag voor de archiefverantwoordelijken en een samenkomst van de vrijwilligers uit de 6 gemeenten. De voorbereidingen voor deze activiteiten draaien reeds op volle toeren: het opmaken van de planningen, het bedenken en uitschrijven van activiteiten, overleg met mogelijke medewerkers, enzovoort.

In december 2016 werkten enkele vrijwilligers in Lebbeke aan de voorbereidingen voor de verhuizing van een 1000-tal archiefdozen van het gemeentehuis naar het administratief centrum. De eigenlijke verhuizing vindt plaats half januari. Ook daarna zal het overgebrachte archief nog de nodige aandacht vragen. Het  dient namelijk volledig geschoond en herverpakt te worden.

Laarne heeft er dan weer een opruimnamiddag in het gemeentehuis achter de rug. Daar kregen de diensten de tijd om zich gedurende een halve dag bezig te houden met een werkje rond archiefbeheer dat misschien bleef liggen wegens tijdsgebrek zoals het schonen van dozen, het overdragen van archief, de opstart van het verwerken van analoge foto’s en het leegmaken van een achtergebleven kast na een verhuis.

Zo werken de intergemeentelijke archivaris, de gemeentelijke diensten en hun archiefverantwoordelijken en de vrijwilligers verder het nieuwe jaar in!

Delen via:

Gerelateerde berichten