Met volksverhalen door de bossen van Berlare

We nodigen je uit om vanaf 15 september een nieuwe najaarswandeling te ontdekken in de Gratiebossen van Berlare. Langsheen het wandelpad in de vind je negen bordjes met daarop een stukje luisterverhaal en mooie illustraties. De inspiratie voor de wandelingen zijn verschillende volksverhalen uit de streek. We lieten die uitgroeien tot één lang verhaal over 9 regionale gemeentes zoals Berlare, Zele, Laarne, Dendermonde,…. De combinatie van de mysterieuze verhalen en het prachtig, bosrijk decor, maken er een magische belevenis van.

Nog niet zo lang geleden liepen bij de Erfgoedcel verschillende projecten rond volksverhalen. Een ervan was de publicatie in 2018 van het boek “Niet bang te krijgen” van jeugdauteur Do Van Ranst en illustrator Wim Finck. Dit boek vormde nu, op initiatief van Dienst Toerisme Berlare, de basis voor deze wandelroute.

Praktisch:

– De tocht bedraagt 7 kilometer met vertrek en aankomst aan de Bareldonkkapel, Kapelleplein, 92920 Berlare. Ze is toegankelijk tot en met 31 december 2020.

– De route kan je hier downloaden vanaf 15 september. Een papieren versie kan je gratis bekomen in het toeristisch infokantoor Onthaalpoort Donkmeer, Donklaan 123 (nabij A. Nelenpad), 9290 Berlare. Het vertrekpunt en de gratis parking bevinden zich vlakbij.

– Je kan het jeugdboek “Niet Bang te Krijgen” kopen in het toeristisch infokantoor of rechtstreeks via info@egclandvandendermonde.be, steeds voor de heel toegankelijke prijs van vijf euro.

Delen via:

Gerelateerde berichten