Uitleendienst

Voor de praktische ondersteuning van haar professionele en vrijwillige erfgoedveld, beschikt de erfgoedcel over een kleine uitleendienst.

Opnameapparatuur

Erfgoedcel Land van Dendermonde beschikt over tien TASCAM DR-40 opnametoestellen.

Uitleenposten

  • Erfgoedcel Land van Dendermonde (vijf toestellen)
  • Dienst Vrije Tijd en Jeugd Gemeente Laarne (twee toestellen)
  • Cultuurdienst Gemeente Hamme (twee toestellen)
  • Cultuurdienst Gemeente Wichelen (één toestel)

Er is een beknopte Nederlandstalige gebruiksaanwijzing van de Tascam DR-40 ter beschikking. De Tascam inclusief herlaadbare batterijen, de tafelmicro en anderstalige gebruiksaanwijzingen zitten samen in een tas. Ontlenen kan tegen een waarborg van €50 per set.

 

Scanner Epson_GecomprimeerdScanner

Erfgoedcel Land van Dendermonde is in het bezit van een A4-scanner Epson Perfection V750 Pro. Die is enkel te ontlenen via de erfgoedcel.  De waarborg bedraagt €100.
De scanner is verpakt in een stevige flightcase. De handleiding zit samen met een aantal benodigdheden (kabels, houders voor specifiek materiaal, …) in een aparte tas.

De erfgoedcel beschikt ook over een A3-scanner. Die is niet uitleenbaar, maar staat wel ter beschikking in het kantoor van de erfgoedcel.

 

Museumstofzuiger

Stofzuiger voor het verwijderen van vuil en stof op archiefdocumenten en museale objecten. De lichte stofzuiger is gemakkelijk in gebruik en is verpakt in een stevige flightcase, samen met een handleiding en een aantal benodigdheden (slang, zuigstukken,…).

 

En verder

Erfgoedcel Land van Dendermonde ontleent twee naslagwerken rond mondelinge geschiedenis:

  • DVD Van horen zeggen: waarborg €20
  • Boek Leren van horen zeggen. Draaiboek voor een vakoverschreidend project mondelinge geschiedenis in het secundair onderwijs: waarborg €10
  • Je kan ook de bundel van de erfgoedcel met tips & trics voor een goed interview en een geslaagd mondelinge geschiedenisproject doornemen.

 

Hoe ontlenen?

Lees het reglement van de uitleendienst grondig door. Daarin vind je niet alleen de voorwaarden voor ontlening, maar ook de contactgegevens van de uitleenpost (en waar welk materiaal ter beschikking is).

Contacteer de uitleenpost voor de afspraken rond de ontlening.

Naast het betalen van de waarborg, dien je ook een bruikleenovereenkomst in te vullen en te ondertekenen.

Meer informatie via info@egclandvandendermonde.be.

Vind je hier niet wat je zoekt? Neem contact en wij verwijzen je graag door naar collega-uitleendiensten!