Oorlogsbrieven gepubliceerd

 

De Eerste Wereldoorlog blijft begeesteren. Via een dame uit Wetteren kwamen oorlogsbrieven aan het licht. Julus Serafien D’haene puurde er een boek uit, met de financiële hulp van de erfgoedcel. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar Julus of door een storting via onderstaande info.

De oorlogsbrieven waren afkomstig van soldaat Pieter-Jan. Zijn brieven in het Mechels dialect zijn met veel liefde en geduld “ontcijferd” en verwerkt in het Standaardnederlands. Ook de originele brieven worden als “erfgoeddocumentatie”  in het boek opgenomen.

Het boek neemt je mee op de vlucht naar Noord-Frankrijk. Daar sluit Pieter-Jan zich aan met de Belgische soldaten. Het vertolkt heimwee, pijn, verdriet en  doodsangsten van een jongvolwassen man, die als soldaat de oorlog tracht te overleven. Hij mag de gruwelijke belevenissen niet openlijk beschrijven, want de militaire censor leest mee. De lezer van het boek zal stil worden…

Het boek is ook een eerbetoon, via de 95-jarige dochter van Pieter-Jan. Mevrouw Robert Van Roy-Leonia Francisca Lettani (met roepnaam Lea) woont reeds tientallen jaren in Wetteren.

 

Praktische richtlijnen van de auteur m.b.t. de bestelling:

Het boek kan besteld worden door overschrijving van 35 € op uiterlijk 30 september 2021 op rekening BE11 4475 5415 3948 KREDBEBB van Julus D’haene, Krijgelstraat, 28, 9260 Wichelen, met vermelding “Boek Lettani”. Bestellingen voor officiële instellingen en verenigingen kunnen per bestelbon. (Bestellingen na 30 september 2021 zijn enkel telefonisch mogelijk tot uitputting van de beperkte voorraad). Inlichtingen op tel. 09/369.50.81 of via julus.dhaene@telenet.be. De boeken die op 30 november 2021 niet zijn afgehaald (na telefonische afspraak) worden kosteloos (enkel binnenland) afgeleverd op uw adres (eventueel via Bpost in kreukvrije verpakking). 

De integrale opbrengst is ten voordele van de slachtoffers van de watersnood in Limburg en Wallonië.

 

 

 

Delen via:

Gerelateerde berichten