Publieksvoorstelling ‘Niet bang te krijgen’

Eindelijk is het zover! Het volksverhalenboek ‘Niet bang te krijgen… Mysterieuze verhalen uit het land van Dendermonde’ wordt officieel gelanceerd en dit doen we niet onopgemerkt!

Na een eerste kennismaking met het publiek in december (tijdens Wintering in Baasrode) is het nu tijd om de avonturen van Lisse los te laten in de wijde wereld! De erfgoedcel is bijzonder trots om het boek ‘Niet bang te krijgen’ voor te stellen!

Erfgoedcel Land van Dendermonde verzamelde 9 volksverhalen uit de regio en vroeg jeugdauteur Do Van Ranst om deze te herwerken tot één groot verhaal. Hierin gaat de 9-jarige Lisse ’s nachts op avontuur. Tijdens haar nachtelijke zwerftocht door het Land van Dendermonde komt ze de meest mysterieuze figuren tegen, hoort ze de vreemdste verhalen en sluit ze een vriendschap voor het leven. Durf jij mee op avontuur…?

Auteur Do Van Ranst en illustrator Wim Finck lezen voor uit ‘Niet bang te krijgen’. Ze selecteren hun favoriete verhalen en nemen je met woord en beeld mee in de wondere wereld van de volksverhalen. Zowel kinderen als hun (groot)ouders zijn erg welkom! Aansluitend mogen de kinderen hun creatieve kant laten zien i.s.m. Studio Flamingo en kunnen de (groot)ouders napraten met Do en Wim, en, indien gewenst, een boekje aankopen.

De voorleesmomenten gaan door in 4 bibliotheken in de regio:
16/03 om 10.30u in BIB Hamme
23/03 om 10.30u in BIB Buggenhout
30/03 om 10.30u in Bibliotheek Dendermonde
27/04 om 10.30u in Bibliotheek Wetteren

Het voorleesmoment en de creatieve afsluiter zijn volledig gratis duren samen ongeveer een uur! Gelieve om praktische redenen op voorhand in te schrijven bij de bibliotheek:
Hamme: bibliotheek@hamme.be
Buggenhout: bib@buggenhout.be
Dendermonde: www.dendermonde.be/inschrijven
Wetteren: bibliotheek@wetteren.be

Het boek ‘Niet bang te krijgen’ is te koop bij Erfgoedcel Land van Dendermonde en bij verschillende verkooppunten in de regio voor slechts 5 euro. Meer info via info@egclandvandendermonde.be.

Je kan trouwens 2 exemplaren van het boek winnen, één voor jou en één voor je beste vriend(in). Wat moet je hiervoor doen? Ga naar onze Facebookpagina, like de post en tag je vriend(in) onder de foto. Op maandag 1 april maken we de gelukkige winnaar bekend! Veel succes!

Delen via:

Gerelateerde berichten