Sint-Maarten in het Land! (van Dendermonde)

Zondag 25 oktober verscheen Sint-Maarten voor het eerst sinds lang weer in het Land van Dendermonde. De kindervriend koos voor een doortocht in Moerzeke. Door Covid-19 zal hij verdere publieke verschijningen helaas zoveel mogelijk moeten inperken. Gelukkig kunnen we de doortocht herbeleven dankzij het beeldmateriaal dat je kan vinden op HLN en TV-Oost.

Dat de Sint koos voor Moerzeke, is mede te danken aan de inzet van het Sint-Maartencomité Moerzeke. Sinds meer dan veertig jaar nodigen zij Sint-Maarten uit en organiseren ze zijn ontvangst. Wij zijn hen alvast dankbaar voor die inzet!

De erfgoedcel wil deze prachtige traditie zoveel mogelijk ondersteunen. We brachten de opkomst in beeld en contacteerden de pers om dit de aandacht te geven die het verdient.
We timmeren eveneens aan de lokale uitbouw van de Sint-Maartensroute. Niet toevallig ligt onze regio op deze weg, die heel Europa doorkruist. Ze werd door de Raad van Europa uitgeroepen als “Europese Culturele Route”. Ze traceert het leven van Sint-Maarten, zijn verering of tradities die gelinkt worden aan de goedheilig man. De recente aankomst in Moerzeke kadert daar dus perfect in.

In 2020 en 2021 zullen we de traditie rond Sint-Maarten verder in beeld brengen. De route krijgt in de eerste plaats aanduidingen en vertakkingen. Daarnaast zal ze verder verrijkt worden met infopanelen en audiovisueel materiaal dat je zal kunnen bewonderen in de ErfgoedApp. Voor dat laatste was het filmen van de aankomst in Moerzeke een eerste stap.

Delen via:

Gerelateerde berichten