Stuur beeldmateriaal in van jouw Sint-Maartensfeest en win budget voor november

 

* WEDSTRIJD VERLENGD T.E.M. 13 SEPTEMBER TEN LAATSTE

Ben jij lid van een vereniging en vier je komende november Sint-Maarten? Perfect! We zijn namelijk op zoek naar getuigenissen over de ontvangst van de goedheilig man in jouw vereniging. Stuur je verhaal en beeldmateriaal voor 5 september naar michiel@egclandvandendermonde.be. Zo maak je met je vereniging kans op een budget van 250 euro om de goedheilig man extra goed te kunnen ontvangen dit najaar.

Dit initiatief kadert in de ontwikkeling van de Sint-Maartenwandelroute. Dat is een Europese wandelroute, vergelijkbaar met de bekendere route naar Santiago de Compostella. De route passeert in onze regio. Speciaal voor de Sint-Maartensgemeentes in onze regio, ontwikkelden we aftakkingen met de hulp van vrijwilligers en de betrokken gemeentes.

Concreet passeert de route in Massemen, Westrem, Schellebelle, Berlare, Denderbelle, Zele, Appels, Sint-Gillis en Moerzeke. Sommige stukken zijn al bewegwijzerd, andere stukken gaan we deze zomer uitpijlen. De route is echter niet alleen een wandeltraject, maar ook een manier om de traditie van Sint-Maarten te ontdekken. Daarom krijgt de route extra inhoud mee door onder meer infoborden en verhalen in de Erfgoedapp. Jouw verhalen of beeldmateriaal kunnen in die Erfgoedapp komen.

Doe je ook mee? Op de bovenstaande foto zie je alvast hoe de Orde der Stalhouders de intocht van Sint-Maarten organiseerde in 2018. Ze trokken toen van het station (“den halt”) naar de school en het gildenhuis.

Delen via:

Gerelateerde berichten