Tekstaffiches W.O.I: ‘Vele Handen’ maken licht werk

Tekstaffiches vormden het communicatiemiddel bij uitstek ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Communicatie met de bevolking verliep tot de bevrijding ruim vier jaar later hoofdzakelijk via deze tekstaffiches. Ze werden door de (bezettende) overheid gebruikt om de bevolking in te lichten over het wel en wee van de oorlog en de consequenties van de strijd voor mens en dier.

Het Gentse Stadsarchief trekt het cultureel erfgoedproject “Tekstaffiches: spiegel van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog”. Binnen dit project is het lokaliseren van de affiches afgerond en is de digitalisering volop aan de gang, ook van tekstaffiches uit onze regio!

Maar om de ontsluiting tot een goed einde te kunnen brengen, hebben we de hulp van Vele Handen nodig. Hierdoor kan iedereen die wil helpen van thuis uit zijn steentje bijdragen. Wil jij dus vrijwillig meehelpen de tekstaffiches uit W.O.I te ontsluiten, waar en wanneer dit jou zelf het beste past? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van ‘Vele Handen’. Meer info.

Delen via:

Gerelateerde berichten