Update van intergemeentelijk archivaris Liese

Waarschijnlijk diende dit meubel vroeger in een kerk, nu hoeft Liese hierdoor haar laptop niet tussen de rekken te plaatsen wanneer ze op verplaatsing is in Zele.

Ook in juni lag de focus op het in kaart brengen van de archiefruimtes en het selecteren en vernietigen van archief in de zes gemeenten. Zo kan en zal er geleidelijk aan extra ruimte gecreëerd worden voor het toekomstig aangroeiende archief en kunnen de ruimtes (indien nodig) logischer en praktischer heringedeeld worden. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan de algemene toestand van de huidige archiefruimtes …

Archiefruimtes dienen (spijtig genoeg) maar al te vaak als stockageruimte voor andere materialen, iets wat best zo beperkt mogelijk blijft en/of zo gestructureerd mogelijk wordt gehouden. Dit kan makkelijk gerealiseerd worden door middel van een aantal basisregels, zoals: steeds een duidelijke scheiding bewaren tussen archief en niet-archief en de doorgang in de gangen/rekken steeds vrij laten.

Tot slot werden er ook geleidelijk aan terug gesprekken ingepland met de archiefverantwoordelijken en/of diensthoofden en werd er opnieuw ter plaatse ondersteuning geboden aan de diensten. Zo kan stapsgewijs de archiefwerking in de zes gemeenten terug hervat worden!

Groetjes,
Liese

Delen via:

Gerelateerde berichten