Vrijwilligers inventarisatie kerken Hamme

Oproep vrijwilligers religieus erfgoed Hamme

Een nota van minister Geert Bourgeois uit 2013 over de toekomst van kerken heeft het Vlaams kerkenlandschap in beweging gezet. In een aantal kerken zullen geen of minder erediensten meer doorgaan. Dit vraagt een grondige denkoefening over het hergebruik van het gebouw, maar ook over de kerkschatten in het interieur.

Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Hamme wil de Erfgoedcel Land van Dendermonde inzetten op de inventarisatie van de Hamse kerken. De lokale kerken beschikken nog niet over een hedendaagse (digitale) inventaris en de provincie, gemeente en erfgoedcel willen de kerkbesturen ondersteunen bij de realisatie hiervan. Een gelijkaardig traject doorlopen de provincie en erfgoedcel sinds eind 2015 met de kerkfabrieken in Wetteren waar de meeste kerken ondertussen zijn geïnventariseerd.

Voor de inventarisatie zijn de erfgoedcel, provincie, gemeente en lokale kerkbesturen op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij het beschrijven of fotograferen van de voorwerpen in de Hamse kerken. Meer informatie vind je in deze flyer of in de uitgebreide vrijwilligersoproep. Iets voor jou? Neem dan zeker contact op en kom luisteren op het infomoment voor vrijwilligers op donderdag 2 maart 2017 om 19.30 uur in CC Jan Tervaert, Kaaiplein 34 in Hamme.

Delen via:

Gerelateerde berichten