Werk jij mee aan de oorlogskrant editie 8?

Oproep oorlogskrant editie 8

Editie 7 is nog maar net verspreid of de voorbereidingen voor de volgende editie moeten al van start gaan. Editie 8 van de oorlogskrant handelt over het sociale leven in bezet gebied. Want het leven ging, hoe moeilijk en hard ook, gewoon verder tijdens de Groote Oorlog. Publieke feesten zoals kermissen kregen in oorlogstijd soms een alternatieve invulling. In de privésfeer stond het sociale leven evenmin stil. Koppels huwden en kregen kinderen die dan weer gedoopt moesten worden. En hoe werden kerkelijke feesten zoals Kerstmis in de loopgraven beleefd?

De Erfgoedcel Land van Dendermonde is daarom op zoek naar heemkundigen, studenten, lokale onderzoekers, … die een bijdrage willen leveren rond dit thema voor deze editie oorlogskrant. Misschien heb jij zo’n verhaal of artikel dat je graag wil delen? Neem dan zo snel mogelijk contact zodat de erfgoedcel jouw artikel kan inplannen! Bijdragen moeten ten laatste ingeleverd worden tegen 15 april.

Wie in de tweede helft van 2016 een activiteit plant in het kader van 100 jaar Eerste Wereldoorlog, mag alle praktische info hierover ook aanleveren. In de oorlogskrant is immers ook altijd een activiteitenkalender voorzien.

Contact en meer info
Stefanie Audenaert
stefanie@egclandvandendermonde.be
052 25 03 42 – 0471 21 77 27

Delen via:

Gerelateerde berichten