Workshop “Handen uit de mouwen: zorg voor kapellen! (Interieur)”

 

De Erfgoedcel organiseert in samenwerking met IOED Schelde-Durme en de dienst Monumentenwacht twee workshops waarin kapeleigenaars praktische tips krijgen over het onderhouden en het voorkomen van schade aan hun kapel. Dit is de tweede workshop in een reeks van twee, waarbij zal gefocust worden op het interieur. De workshop gaat op 17 september door in de kapel van het Wetterse Scheppersinstituut, van 9 u. 30 tot 14 u. 30. Schrijf je in voor 2 september in via info@egclandvandendermonde.be.

Welke schade in de kapel vraagt om een dringende aanpak? Welk onderhoud kan je zelf doen en hoe? In beide workshops krijg je antwoorden op deze vragen, naast praktische tips met demonstraties. Deelnemers steken zelf de handen uit de mouwen en leren schade herkennen. We voorzien daarbij een luchpauze met broodjes.

  •  De toestand van je kapel controleren: hoe, wat, hoe vaak?
  •  Stabiele versus onstabiele schade: vb. hoe weet je of houtworm actief is? 
  • Zelfstandig schadefactoren en aantasting leren herkennen 
  • Demonstraties ivm onderhoud van textiel, ontstoffen van beelden, metaal reinigen…

De workshop is gratis, inschrijven is verplicht en noodzakelijk. Gezien het beperkt aantal plaatsen vragen we met maximaal 2 personen in te schrijven voor dezelfde kapel (naam en adres). Graag bij inschrijving ook vermelden welke relatie u hebt tot de kapel (eigenaar, gebruiker, vrijwilliger, etc.).

Inschrijven kan tot en met 1 september. De op dat moment geldende coronamaatregelen zullen gevolgd worden. Deelnemers zullen hier tijdig van op de hoogte worden gebracht.

Adres van de afspraak: Cooppallaan 128, Wettteren. Tot dan!

Delen via:

Gerelateerde berichten