Workshop volksverhalen vertellen

 

Hoe geef je een verhaal kleur? Hoe bouw je het op? Hoe gebruik je je stem, je lichaam en de ruimte?

De erfgoedcellen Denderland en Land van Dendermonde organiseren dit najaar een workshop ‘vertellen’, waarin je het antwoord krijgt op al deze vragen. Via afwisselende oefeningen krijg je de grondbeginselen van het verhalen vertellen onder de knie. Gaandeweg leer je vertellen van en door je medecursisten. Dankzij hen maak je kennis met verschillende vertelstijlen en soorten verhalen. Je moedigt elkaar aan en leert hoe je vertellingen overkomen.

Professioneel verhalenverstelster Veerle Ernalsteen gaat samen met de deelnemers aan de slag met het rijke repertoire volksverhalen uit de regio. Bedoeling is om de lessenreeks af te sluiten met twee vertelavonden (30 november en 7 december) voor publiek, waarbij deze erfgoedverhalen helemaal tot leven komen.

Doelgroep

De workshop staat open voor iedereen die wil leren verhalen vertellen. Voorkennis of ervaring is niet nodig, wel een goeie portie enthousiasme. Ook wie het verhalen vertellen al wat in de vingers heeft is welkom om zijn of haar vertelvaardigheden aan te scherpen.

Tijdstip

De workshop gaat steeds door van 19u00 tot 22u00. Er wordt telkens een korte pauze met een drankje voorzien.

Data en inhoud
  • 12/10: Kennismaking, improvisatie, eerste verteloefeningen,…
  • 19/10: Hoe vertellen? Via spontaan vertellen technieken verkennen en eerste toepassing op bestaande volksverhalen.
  • 26/10: Hoe vertellen? Groepsoefeningen met de volksverhalen. Aandacht voor tot leven doen komen van de personages en de omgeving.
  • 09/11: Hoe vertellen? Individuele oefeningen:  kort verhaal volksverhaal vertellen & persoonlijk verhaal gesitueerd in de regio.
  • 16/11: Voorbereiding vertelvoorstelling. Oefenen en feedback.
  • 23/11: Repetitie vertelvoorstelling.
Locatie

Ontmoetingscentrum Impe
Essestraat 4
9340 Impe (Lede)

Extra info nodig? Graag inschrijven?

Voor meer informatie of om je deelname te bevestigen stuur je een mail naar info@egclandvandendermonde.be of telefoneer je naar 052 25 03 40. Deelname is gratis, maar er wordt van deelnemers wel een engagement verwacht steeds aanwezig te zijn. Het aantal deelnemers is beperkt.

Deze workshop is een initiatief van Erfgoedcel Land van Dendermonde en Erfgoedcel Denderland.

Delen via:

Gerelateerde berichten